In virtutea MEMORIULUI IMPOTRIVA FLAGELULUI CAINILOR MAIDANEZI prezentat mai jos, solicitam sprijin:

  1. Presei scrise, in vederea realizarii de investigatii jurnalistice avand scopul mentinerii pe tapet a unui subiect social si politic de importanta majora prin articole in care opinia publica sa fie tinuta la curent.Consecintele nerespectarii legii de catre autoritati fiind devastatoare, motiv pentru care orice demers jurnalistic avand ca scop informarea cetatenilor si orice presiune mediatica pentru tragerea la raspundere a vinovatilor este de maxima importanta. Siguranta, sanatatea si vietile noastre nu doar ca trebuie sa conteze pentru cei alesi de noi in functii publice, ci CETATEANUL trebuie sa devina prioritatea acestora numarul 1.
  2. Posturilor TV si de radio in vederea realizarii de emisiuni si talk-show-uri in care sa fie invitati reprezentantii autoritatilor responsabile cu gestionarea cainilor fara stapan. Activitatea deficitara a acestor institutii prin nerespectarea/incalcarea O.U.G. 155/2001 duce la mentinerea in continuare a fenomenului cainilor fara stapan, fenomen care ar fi fost demult eradicat prin aplicarea legii. Cum Bucurestiul, oras calamitat in 2013 cu peste 52.000 de caini maidanezi, a fost curatat de haite in 18 luni prin aplicarea ad-literam a legii 258/2013 de catre conducerea A.S.P.A. Bucuresti din 2014, orice localitate din Romania ar fi trebuit sa fie eliberata de acest flagel. Este imperios necesar ca persoanele care, pe baza unor interese proprii (politice/economice etc.) fac demersuri care duc la subminarea sigurantei, sanatatii si a vietii oamenilor, sa fie expuse in mass-media si anchetate in consecinta de organele abilitate.
  3. Implicarea politica in sprijinirea anchetelor cu privire la afacerile care stau in spatele mentinerii cainilor maidanezi saptamani, luni si ani in adaposturi pe bani publici si in identidicarea intereselor ramanerii haitelor de caini maidanezi sub pretextul ca au fost sterilizati (vedeti cele doua Pl-x-uri). Cetatenii votanti au trimis in parlamentul Romaniei oameni de diverse culori politice pentru a le proteja interesele legitime, intre care dreptul la viata, la sanatate si la integritate fizica si psihica sunt primordiale.
  4. Solicitam organelor judiciare anchete drepte in cazul Ana Oros Daraban astfel incat cei raspunzatori sa nu poata musamaliza atrocitatea de care se fac vinovati.
  5. Solicitam sprijin politic pentru propunerile pentru modifcarea O.U.G. 155/2001, a H.G. 1059/2013 si a Lg. 205/2004.

Memoriu impotriva flagelului cainilor maidanezi

Memoriu flagel caini maidanezi Anexa 1 Rezultate ASPA Bucuresti 2014

Memoriu flagel caini maidanezi Anexa 2. a Obiectii Modificare OUG 155 2001 prin Pl x 641 2022 incluzand si amendamentele – CD Comisia Administratie publica

Memoriu flagel caini maidanezi Anexa 2.b Obiectii Modificare OUG 155 2001 prin Pl x 578 – CD Comisia administratie publica

Memoriu flagel caini maidanezi Anexa 3 Oameni omorati de maidanezi in Romania

Memoriu flagel caini maidanezi Anexa 4 Raspunsuri pentru ASPA Bucuresti